Vårt kundesenter

Er det noe du lurer på? Under finner du en liste med ofte stilte spørsmål. Finner du ikke svar på det du lurte på så ikke nøl med å sende oss en melding ved hjelp av skjemaet under.

Ring oss på 41 38 10 00

Kontaktskjema

Det er enkelt å komme i kontakt med oss. Fyll ut skjemaet under og send det inn så vil vi ta svare deg enten via epost eller telefon. Har du allerede kjøpt billetter til Budapest? Legg de ved så vi vet din reiserute.

FAQ

Under følger noen ofte stilte spørsmål, og svar på disse. Finner du likevel ikke svar på det du lurer på? Nøl ikke med å kontakte oss, så skal vi bistå deg så godt vi kan.

BUDAPEST: Vi vil tilpasse time(r) til deg i henhold til din reise. Det eneste du behøver å gjøre er å sjekke vår kalender og  bestille flybilletter der du ser det er ledig kapasitet. Er det mindre enn 15 dager til ønsket avreise, må du få bekreftet kapasitet per telefon/epost. 

TROMSØ/TØNSBERG: Her kan du kontakte oss via kontaktskjema og kryss av for hvilken klinikk du ønsker time ved og hvordan du ønsker tilbakemelding, så vil vi kontakte deg for en time som skal passe deg. Vi vil også straks få opp “online-registereing”; det vil si at du kan velge ledig time gjennom våre nettsider.

Velg hvilken klinikk du har time ved og kontakt oss via kontaktskjema og vi får da endret timen din til et tidspunkt som passer deg bedre.

Det er først etter klinisk undersøkelse at vi kan si nøyaktig angående behandling og pris.

I enkelte tilfeller kan vi antyde hva som, basert på vår erfaring, trolig kan være noe våre spesialister/tannleger vil anbefale å få gjort av tannbehandling, og for eksempel om det vil behøves flere behandlingsetapper.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale for å se hvordan vi i ditt tilfelle best kan hjelp deg.

Kontakt oss med informasjon om hva du behøver av tannbehandling/ditt allerede kostnadsoverslag, og vi ser frem til å komme tilbake til deg med informasjon og info omkring forespeilet behandling samt våre priser.

*gjør oppmerksom på at dette er priser estimert basert på oppgitt behandling; nøyaktig kostnadsoverslag foreligger kun etter klinisk undersøkelse. Det er også ulike forhold som gjør at forespeilet behandling kan endre seg etter undersøkelse. Ta kontakt for mer informasjon omkring dette. 

Kontakt oss for en uforpliktende samtale for å se hvordan vi i ditt tilfelle best kan hjelp deg.

Basert på vår erfaring kan vi noen ganger anta hva våre tannleger/spesialister vil komme til å anbefale deg, kontakt oss for et tidspunkt som passer deg at vi ringer deg opp for en uforpliktende samtale. *Det er kun klinisk undersøkelse av spesialist/tannlege/tannpleier som kan gi nøyaktig svar på behandlingsbehov. 

Dette er du meget velkommen til å gjøre. Du kan få utført årlig kontroll/sjekk ved klinikken vår i Tromsø eller Tønsberg, det om passer deg best. Kontakt ønsket klinikk og dem skal finne en time som passer deg.

Vi kan dessverre ikke sende deg kostnadsoverslag/prisoverslag/behandlingsplan uten klinisk undersøkelse. Årsak til dette, er ulike forhold som avgjør behandlingen og som kun kan avdekkes under undersøkelse.

Ved klinikken vår i Budapest, er undersøkelse med kostnadsoverslag både uforpliktende og gratis.

*dersom du allerede har et kostnadsoverslag og/eller panoramarøntgen (OPG) fra annen tannlege/klinikk, kan oppgi våre priser på forespeilet behandling.

Vi har mange som reiser til oss, som hverken snakker engelsk eller er noe særlig bereist. Vi kan betrygge om at det går så bra likevel. Når du ankommer Budapest, står vi i ankomsthallen og tar i mot deg, du blir kjørt direkte til klinikken/hotellet og vi har norsktalende personell som følger deg på klinikken til alle timer etc. I tillegg er det mange som er i samme situasjon som deg, og som reiser sammen med deg både ved ankomst og avreise. Kontakt oss gjerne hvis du har noen betenkeligheter eller ytterligere spørsmål omkring dette, slik at vi kan bistå deg ekstra før/under/etter reise, for din trygghet.

NB: Enkelte ganger i året arrangerer vi også gruppetur- dette kan da være et godt alternativ for deg, ta gjerne kontakt for informasjon om vår neste reise. 

Ja dette er fult mulig. Har du fått behandling ved en av klinikkene våre i Norge, er du velkommer til å fortsette behandlingen i Budapest om du ønsker det. Kontakt oss eller si fra til din behandler, så skal vi bistå deg i dette. 

Da skal du ta kontakt med oss straks, slik at vi raskest mulig får konsultert med din tannlege og finne beste løsning for å hjelpe deg. Du kan gjerne kontakte oss per telefon, men du skal vite at vi likevel også vil be om at du sender, om mulig, bilde av det som har oppstått samt beskrivelse av hvordan det oppstod/hva som har skjedd- dette kan du enkelt gjøre gjennom vårt kontaktskjema på denne siden her til venstre. Vår email adresse ellers for slike henvendelser er kontakt@budapestklinikken.no.

Dette er alltid leit hvis tilfelle, men dessverre noe som kan skje fra tid til annen. Ofte får våre pasienter “langtids midlertidige kroner”. At det kalles langtids midlertige kroner peker mot materialet det er laget av. Ofte når man er på klinikken og venter på nye tenner, så vil man da få “korttids midlertidige kroner”- disse er laget av tannlegen selv og limes med et svakt sement fordi dem ikke skal brukes mer enn ei uke. 

Langtids midlertige kroner, som man reiser hjem med i ventetiden/helningstiden, er laget av tanntekniker og er sterke og realistiske men fortsatt av plastikk. Disse må ikke limes for sterkt da dem lett skal komme av igjen når behandlingen skal fortsettes og permanente kroner skal på plass. De må altså kunne fjernes uten at den preparerte tannen din under skades. 

Det er umulig å vite hvor lenge dem skal holde når dem limes på slik midlertidig, og vi ser at dette relativt ofte er noe som skjer. 

Den generelle praksisen som også mange andre tannleger følger er at hvis du returnerer til samme tannlege blir dette limt på igjen for deg gratis da dette er en enkel sak, men det gis dessverre ingen garantier på midlertidige løsninger og vi dekker ikke reise/opphold eller påliming ved annen klinikk enn en av våre klinikker. 

Ta kontakt med oss i et slik tilfelle og vi skal bistå deg så godt vi kan med en løsning som skal være god for deg. 

gjøre gjennom vårt kontaktskjema på denne siden her til venstre. Vår email adresse ellers for slike henvendelser er kontakt@budapestklinikken.no.

Fly bestilles alltid selv av den enkelte. Da kan en få lagt opp reisen i henhold til hva som passer en selv. Vi kan likevel bistå deg i så måte at vi kan formidle kontakt slik at et reisebyrå ringer deg opp og bestiller billetter for deg.

Kontakt oss hvis du har vanskeligheter med bestiling av fly, så finner vi sammen en løsning for å hjelpe deg med dette.

Den enkelte må betale selv for opphold, ja. Dette gjøres normalt ved ankomst at hotellene krever depositum innen man betaler ved utsjekk. 

Ved behandlinger som overstiger kr. 14 000,- , tilbyr vi alle nye pasienter en rabatt på kr. 2500,-. Dette dekker hotellopphold på to netter samt noe av flyreisen. Dette blir trukket fra din tannlegeregning.

Vi gjør reservasjonen på hotell for deg, dersom du ønsker å bo på Aquaworld der klinikken ligger eller ett av våre samarbeidshotell. Da får du våre gode priser og ekstra fordeler.

Når du lander på flyplassen i Budapest vil vårt transportselskap stå klar og vente på deg når du kommer ut i ankomsthallen. Se etter skilt med vår logo. Du vil så bli skysset, ofte med mange andre, til hotellet du skal bo på- dette helt gratis selvfølgelig. I tilfeller hvor det er kort tid til din første time (time får du utlevert i mappe eller brev av vår sjåfør som henter deg på flyplassen) vil du bli skysset direkte til klinikken for så å få skyss til hotellet senere. 

TROMSØ/TØNSBERG: Her har vi “direkterefusjon” gjennom vårt system OPUS. Dette vil si at dersom tannlege finner diagnose, vil han kunne bruke takst som gjør at du betaler en viss egenandel. Spør din behandler om HELFO angående din spesifikke behandling når du kommer til time, og du vil få mer informasjon.

BUDAPEST: Dersom du har diagnoser/tilstander som kan gi rett til stønad til tannbehandling, har du krav på refusjon på lik linje som om du fikk behandling i Norge. I utlandet må man søke om refusjon i etterkant av behandlingen. Alle våre spesialister og tannleger imøtekommer folketrygdens krav til kompetanse. Det er et vilkår fra Helfo at behandleren har autorisasjon som er godkjent i behandlingslandet, noe som alle våre behandlere/spesialister har. I tilfeller hvor våre spesialister/tannleger finner diagnose/tilstander som er refusjonsberettiget, så vil klinikken ordne all nødvendig dokumentasjon til HELFO. Disse papirene ordner vi klart for deg, slik at det bare er for deg å sende disse inn til HELFO etter din tannbehandling hos oss. Vi gjør oppmerksom på at man altså på forhånd må legge ut for tannbehandlingen, og senere eventuelt få refundert fra HELFO det en har krav på. 

Du kan finner mer nøyaktig informasjon fra HELFO i boksen under.

TROMSØ/TØNSBERG: Her har vi “direkterefusjon” gjennom vårt system OPUS. Dette vil si at dersom tannlege finner diagnose, vil han kunne bruke takst som gjør at du betaler en viss egenandel. Spør din behandler om HELFO angående din spesifikke behandling når du kommer til time, og du vil få mer informasjon.

BUDAPEST: Dersom du har diagnoser/tilstander som kan gi rett til stønad til tannbehandling, har du krav på refusjon på lik linje som om du fikk behandling i Norge. I utlandet må man søke om refusjon i etterkant av behandlingen. Alle våre spesialister og tannleger imøtekommer folketrygdens krav til kompetanse. Det er et vilkår fra Helfo at behandleren har autorisasjon som er godkjent i behandlingslandet, noe som alle våre behandlere/spesialister har. I tilfeller hvor våre spesialister/tannleger finner diagnose/tilstander som er refusjonsberettiget, så vil klinikken ordne all nødvendig dokumentasjon til HELFO. Disse papirene ordner vi klart for deg, slik at det bare er for deg å sende disse inn til HELFO etter din tannbehandling hos oss. Vi gjør oppmerksom på at man altså på forhånd må legge ut for tannbehandlingen, og senere eventuelt få refundert fra HELFO det en har krav på. 

Du kan finner mer nøyaktig informasjon fra HELFO i boksen under.

Vi har avtale med Resurs Bank for finansiering om ønskelig. Her kan man hos dem få deres såkalte “Tannlegekonto” med faktura eller delbetaling. Les mer detaljert om dette her:  Resurs Bank Tannlegekonto

Det er mange som kommer til oss med tannlegeskrekk, i ulik grad. Vi har god og lang erfaring med tannbehandling for dem med tannlegeskrekk. Vi tilbyr også narkose dersom dette skulle være ønskelig.

Det vi ønsker du skal vite, er at du ikke er alene og mange finner andre i samme situasjon på klinikken og i “det norske hjørnet” på hotellet, som ofte hjelper. Vårt helsepersonell er her for å støtte deg så godt vi kan, både i forkant og under oppholdet. Det vi ofte ser, er at vonde minner av tidligere behandlinger ofte forsvinner eller at den nye erfaringen med tannbehandling hos oss gjør at opplevelsen både av å være på tannklinikken og selve tannbehandlingen blir noe helt annet enn man ofte ser for seg på forhånd og som vi vet av erfaring gjør at mange både kvier seg for å ta kontakt og utsetter til situasjonen blir slik at det kreves mer omfattende tannbehandling enn det i utgangspunktet kanskje ville gjort. 

I tillegg om du bor på hotellet hvor klinikken ligger, er du en heistur unna klinikken og kan slappe av på rommet ditt og vi ringer deg når det er klart- dette er noe vi får god tilbakemelding på hjelper fordi man blir litt roligere og slipper å sitte å vente på klinikken. 

Vi ringer deg gjerne opp for en samtale om det kan være første steg på veien. 

Alle former for medisinsk behandling innebærer en risiko, men ved tannbehandling i utlandet
er det enkelte særlige forhold som gjør seg gjeldende
Dersom en pasient har fått en skade som følge av behandling i utlandet er det
behandlingslandets regler om erstatning som gjelder, og vedkommende må selv fremme
krav om erstatning. Innenfor de nordiske landene følger man de nasjonale ordningene for
pasientskadeerstatning.
Vi anbefaler våre pasienter å se gjennom alle stegene i veiviseren til helsenorge.no slik at du
får et godt bilde av hvilke rettigheter du har:
https://helsenorge.no/behandling-i-utlandet/tannbehandling-i-eu-eøs

Antibiotikaresistente bakterier, som for eksempel gule stafylokokker kalt MRSA, er et økende problem i mange land. På bakgrunn av dette har Budapestklinikken innført MRSA-testing av pasienter før og etter behandling, slik at våre pasienter skal føle seg trygge på at de blir godt ivaretatt hos oss.

Les mer på: https://helsenorge.no/behandling-i-utlandet/tannbehandling-i-eu-eøs