Budapest - en by for alle

Budapest er hovedstaden i Ungarn. Her finner du et utall av opplevelser fra spennende muséer til store shoppingsentre, Michelin-restauranter og små, koselige kaféer. Vi kjenner byen godt og hjelper deg gjerne med tips til hva du eller ditt reisefølge kan gjøre.

En vakker storby med masse sjarm

Budapest er en av Europas vakreste hovedsteder, og en by vi er svært glade i. Her finner du alt fra enestående arkitektur, til et pulserende kulturliv og uteliv, samt restauranter og spisesteder med stor spennvidde i mat og drikke. Selv om Budapest er en stor by så er den likevel ganske enkel å finne fram i. Du finner naturligvis både store kjøpesentre og i sesongen kan du oppleve trengsel på de mest populære turiststedene. Samtidig har byen mange koselige gater og parker og kan by på et vell av opplevelser for den nysgjerrige.

Shopping og aktiviter

Budapest er et eldorado for deg som liker å shoppe! Det mest kjente kjøpesenteret i Budapest er trolig West End, som ligger ved Nyugati Palyaudvar. Her finnes store områder for shoppingglade, samt et koselig område med masse restauranter man kan kjøpe mat fra. Dette er blant de klart mest kjente sentrene i Budapest, og det ligger også relativt sentralt, noe som er praktisk. Ellers så byr byen på det meste av spennende butikker fra små, lokale håndverksbedrifter til alle de store merkevarebutikkene.

 

Besøk et bad eller finn spa og velværebehandling

Som kunde av Budapest Klinikken bor du på et 4-stjerners hotell. Kombiner gjerne oppholdet med velværebehandling. Spa-avdelingen på hotellet holder høy klasse og pasienter har gratis inngang. Skulle du ha lyst til å utforske andre tilbud så er Budapest det rette stedet å være. Her finner du utsøkte offentlige bad, mulighet for å bade i kilder med helbredende effekt, og spa-behandling som virkelig kan skjemme deg bort. 

Ting å utforske

ALLTID NOE SOM SKJER

ENESTÅENDE ARKITEKTUR

SPA OG VELVÆRE

LAKAL MAT OG DRIKKE

NYT KAFÈLIVET

En by hvor det alltid er noe som skjer

Utstillinger, konserter, teaterforestillinger, festivaler, markeder – ja det er nesten ikke grenser for hva du kan oppleve i denne pulserende og flotte storbyen. For den musikkinteresserte så spiller det ingen rolle enten du liker klassisk musikk, opera, konserter med store internasjonale artister, sjelfull jazz på en liten kneipe, eller lokal tradisjonsmusikk så har Budapest alltid noe å by på. På de mange markedene som foregår med jevne mellomrom kan du finne alt fra spennende suvenirer til nydelige, lokale delikatesser og håndverksprodukter.

Vakker arkitektur

Budapest er en by med masse historie og fantastiske bygninger. Med sin plassering sentralt i Europa, har det også gjort at mange kjente kunstnere og arkitekter har vært innom byen opp gjennom tidens gang. Dette har satt sitt preg på byen, og som turist kan vi i dag glede oss over dette. For eksempel; Parlamentet ble bygget på slutten av 1800-tallet, er dekorert med mer enn 40 kilo gull innvendig. Stefans basilikaen har en herlig akkustikk, men sammenlignet med den Ungarske Statsoperaen kommer den til kort. For de som liker utsikt er Gellert Høyden en slager, men utsikten er også nydelig fra Fiskebastionen ved siden av Mattiaskirken.

For den matglade

Liker du mat så finnes et utall av delikatesseforretninger, og flere ganger i året byr byen på fantastiske markeder hvor den matglade virkelig kan boltre seg. Byen har også et enormt tilbud av restauranter, spisesteder, kaféer og kneiper der du kan oppleve alt fra eksepsjonell kokkekunst som fortjener stjerner i Michelin-guiden til spennende tradisjonsmat som får tennene til å løpe i vann.

SPA og velvære som er verdt turen i seg selv

Ungarske kilder har bidratt til en badekultur som går helt tilbake til romertiden. Uansett om du er ute etter avslapning, forfriskning, foryngelse eller gjenoppretting, vil Budapest bidra til å oppfylle dine behov. Byen har flere termiske bad som etter sigende skal ha helbredende effekt på en rekke lidelser, men du kan også få utført ulike former for massasje og kanskje mer avanserte behandlinger som perlebad og Kneipp-behandlinger. Sjekk gjerne ut på forhånd og legg en plan for hva du ønsker å oppleve, eller spør oss om tips!

Smakebiter av Budapest på Instagram

This message is only visible to admins

Please connect a business account on the Instagram Feed settings page in order to display hashtag feeds
Please see this post for more information.

This message is only visible to admins

Please connect a business account on the Instagram Feed settings page in order to display hashtag feeds
Please see this post for more information.

This message is only visible to admins

Please connect a business account on the Instagram Feed settings page in order to display hashtag feeds
Please see this post for more information.

Ved å fortsette å bruke nettsidene til Budapest Klinikken AS samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.