Implantater

Mangler du noen tenner? Har du en tann som er forsøkt reddet med behandling, men som du nå har fått beskjed om at bør trekkes? Dette er du ikke alene om, mange er i din situasjon. 

Trygt og rimelig

Det å mangle tenner eller få en beskjed om at tenner må trekkes, er for mange svært vanskelig. Hos Budapestklinikken hjelper vi deg med profesjonell og trygg behandling til fornuftige priser. 

Her kan du se en pasienthistorie hos oss, hvor nye tenner er på plass igjen, ved hjelp av implantater: 

Løsning med implantater har allerede hjulpet millioner av mennesker hvor dem har fått tilbake tyggefunksjon, samt følelsen av å ha fått igjen de naturlige tennene. Implantater fungerer, ser ut som og føles som dine egne tenner. Siden vår oppstart i 2010, har vi operert inn over 13.000 tannimplantater.

Hvordan fungerer implantat? ​

Selve implantatet er en svært liten titanskrue som vil fungere som en rot når den opereres/settes inn i kjevebenet ved hjelp av et lite inngrep som er godt planlagt på forhånd. Grunnstoffet titan kan aksepteres av kroppen nesten som om det var dens eget vev. Når implantatet er satt inn i kjevebenet ditt, vil kjevebenet sakte men sikkert vokse seg fast rundt titanskruen og gjøre den helt fast og solid og klar for å bli belastet med ei implantatkrone, etter en tid. Normalt tar denne prosessen- eller helningstiden, ca. 3-4 måneder.

Nøyaktig spesifikasjon for hvilket implantat som passer for deg, er det våre spesialister i oralkirurgi som bestemmer ut i fra et såkalt 3DCT; tredimensjonalt CT-bildet.Din tannlege hos oss, som vil være en spesialist på området, er den du vil rådføre deg med angående hvilken type imlantatløsning som vil være den beste for deg. Det vil også alltid være en av våre norsktalende pasientkonsulenter tilstede slik at du både forstår og får svar på alle dine spørsmål.

Nedenfor kan du se eksempel for èn type implantatløsning, da her med en protese over fire implantater, som kan være aktuelt dersom det er en hel kjeve som skal erstattes.

Dersom du mangler ei eller noen få tenner, kan løsning som du ser illustrert nedenfor være aktuelt;

Hvordan ser forløpet for installasjon av implantat ut?

(*forløp ved våre klinikker i Norge vil bli lagt opp annerledes. Kontakt oss gjerne for mer informasjon)

Besøk #1

Ved dette besøket vil spesialisten som vil være din tannlege, undersøke tannhelsen din. Dersom noen tenner må trekkes, gjøres det ved dette besøket (forutsatt selvsagt at du ønsker å gå i gang med behandlingen). Når man trekker ei eller flere tenner, må det gå ca. 8-10 uker før du returnerer. (Dersom du allerede har mistet eller trukket tann og det har gått minimum 8 uker siden, vil dette besøket være slik vi beskrevet under besøk #2 nedenfor. Denne delen av behandlingen kan du også få utført ved en av våre klinikker i Norge)

Virkedager: normalt 5 dager.
Helningstid: normalt 2 måneder.

Besøk #2

Ved denne turen er det selve implantat (titanskrue- eller fikstur som fagspråket kaller det) festes i kjevebenet ditt, ved et lite inngrep. Dette blir nøye planlagt av din tannlege, men også av vår oralkirurg som vil gjøre selve implantatinnsettingen.

På fikstur festes det så en såkalt helningsdistanse som stikker ut få millimeter fra tannkjøttet.

Du vil få en midlertidig tannerstatning som du skal ha i tiden frem til ditt neste og siste besøk. (Også denne delen av behandlingen kan utføres ved en av våre klinikker i Norge, snakk med oss for mer informasjon)

 

Virkedager: 3 dager.
Helningstid: normalt 3 måneder.

Besøk #3

Dette er siste besøk, som hos oss ofte blir kalt sjarmøretappen. Nå er tiden inne for å få dine permanente tenner/kroner på implantatene- og du kan skue deg selv i speilet med igjen et vakkert smil. Og sist men ikke minst vil du oppleve et funksjonelt bitt igjen, som etter noen dagers tilvenning, vil kjennes som om tennene var dine egne.

På implantatet settes det nå en ny distanse, et såkalt abutment. Det er denne delen som binder sammen implantatskrue og implantatkronen. (Dersom du har spørsmål hvorvidt denne delen kan gjøres ved en av våre klinikker i Norge, ta kontakt med oss for mer informasjon)

Virkedager: normalt 5-7 dager.
Helningstid: 12 måneder*

(*husk alltid oppfølging med årskontroll; dette kan du gjerne gjøre ved en av våre klinikker i Norge)

Implantater behøver ikke være dyrt. Vi har lenge ligget meget lavt i pris hos oss i Budapest, nettopp fordi vi vet at dette koster mye i Norge og at mange derfor finner det vanskelig om ei umulig med slik behandling hjemme. I tillegg, dersom det er grunnlag for at du skulle få noe dekt av det offentlige gjennom HELFO, vil implantatbehandling ofte hos oss koste mye mindre enn du hadde sett for deg. Alle våre spesialister imøtekommer folketrygdens krav til kompetanse og du har følgelig de samme refusjonsrettigheter hos oss i Budapest som i Norge.