Rotfylling

Les mer om rotfyllinger og hvordan dette behandles hos oss her
En tann kan ha to, tre eller enda flere røtter, som hver har en eller flere rotkanaler som rekker ned til blodkarene og nervene som rotspissen kommer i kontakt med. Ved betennelse begynner bakteriene å bryte ned vevet i rotkanalen. Stoffene som frigjøres ved nedbrytningsprosessen, utvider seg ved varme, og siden det er trangt i rotkanalen, vil dette gjøre vondt. Betennelsen når vevet rundt roten gjennom et hull i rotspissen, og det vil gjøre vondt å bite på tannen. Derfor er det nødvendig å rense rotkanalen for infisert vev og bakterier og deretter tette kanalen

Informasjon om behandling

  • Hvorfor rotfylling?
  • Behandlingen
  • Komplikasjoner

Rotfylling er nødvendig
• hvis hullet i tannen er så stort at bakteriene sprer seg til rotkanalen og skaper betennelse
i bløtvevet. Enten blir tannen da overfølsom for kulde, eller så dør nervene i tannen litt
etter litt, til man bare har diffuse smerter, og tannen blir etter hvert overfølsom for varme;
• hvis man slår tannen hardt;
• hvis rotkanalen åpnes ved et uhell mens man lager en krone;
• hvis tannen skades og kanalen blottlegges;
• hvis man har en periodontal sykdom;
• hvis nervene i tannen er døde, noe legen kan fastslå ved en undersøkelse. I slike tilfeller må tannen rotfylles, selv hvis den er symptomfri eller bare gjør vondt av og til eller er overfølsom for varme

Pasienten får lokalbedøvelse. Tannlegen åpner tannkanalen med sterile nåler og fjerner nervene.
Tannlegen er ekstra påpasselig med tannrotspissen. Kanalene spyles, tørkes og fylles for så å tettes igjen. Vanligvis kan dette gjøres i én behandling. Hvis tannen er død, tar behandlingen lengre tid. Tannlegen fyller kanalene med antibakterielle stoffer, og pasienten får en midlertidig fylling for å redusere bakteriene i tannen. Pasienten må komme tilbake en gang til, etter en uke, for å avslutte behandlingen.

Komplikasjoner som kan oppstå ved rotfylling
 
Rotfylte tenner kan bevare sin funksjonalitet like godt som sunne tenner hvis pasienten passer på å
ha god munnhygiene. Rotfylte tenner er mer skjøre og mindre vitale fordi de størkner på grunn av  manglende blodomløp. De kan ikke bite like hardt som de andre tennene, og de er mindre tette. Dette betyr at de kan bli misfarget over tid hvis rotfyllingen eller tannfyllingen ikke er tett nok, eller hvis det er en dråpe blod igjen i tannen. Vanligvis setter man enten en onlay eller en krone over en rotfylt tann for å bevare funksjonaliteten lengst mulig.

Generell informasjon

  • Bedøvelse
  • Tannlegeskrekk
  • Finansiering
  • Garantibestemmelser

All tannbehandling hos oss skal være smertefri.
Vi tilbyr i hovedsak tre typer sedasjon/bedøvelse:

  • Lokalbedøvelse med og uten premedisinering. Dette er den vanligste type bedøvelse hos oss, og andre tannleger; hvor du vil få lokalbedøvelse sprøytet inn i området rundt hvor tannbehandlingen skal gjøres. Hos oss legger vi en bedøvende krem på først, slik at stikket ikke skal kjennes.
  • Behandling i intravenøs narkose:Formålet med intravenøs narkose er at tannbehandlingen skal bli mer behagelig. Narkose er ikke nødvendig for å gjennomføre behandlingen. Narkosemiddelet gis som injeksjon og føres rett i blodet, og i tillegg får man vanligvis propofol/lystgass. Andre medikamenter kan også bli brukt. Noen ganger får pasienten også medisiner som vedkommende må ta før behandlingen, og vedkommende kan også få lystgass under behandlingen. Narkose reduserer bevisstheten og evnen til å reagere og til å ta avgjørelser. Effekten av narkose varer maksimum ut den dagen behandlingen skjer. 
  • Behandling i full narkose: Kun ved klinikken vår i Budapest kan vi tilby behandling i full narkose. Dette skal planlegges på klinikken og koordineres med vårt narkoseteam i god tid før du kommer/returnerer. Ved denne type sedasjon vil det blir gjort noen undersøkelser; blodprøver, EKG diverse samt at du narkosedagen får prate med narkoselege som vil stille deg en del spørsmål. Du skal alltid føle deg trygg i denne situasjonen og vårt norsktalende personell på klinikken har god tid og er sammen med deg hele veien. Mens du sover vil tannbehandlingen bli utført, før vi vil vekke deg. Da vil du være bedøvet og vil ikke føle noe smerte- du vil hele tiden få gode instruksjoner for hva som skjer og hva du kan forvente. Ved denne type sedasjon/bedøvelse, vil vi be om at du har med deg ledsager da det er det beste. Snakk uansett med oss om dette dersom du har spørsmål og vi svarer gjerne på alt du lurer på.

Tannlegeskrekk (nofobi)

Vi vet at hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk, og for mange er kanskje noe av det vanskeligste å ta kontakt med tannlegen.

Moderne tannbehandling betyr at all behandling skal være smertefri. Vi benytter det siste innenfor bedøvelse og smertelindring, og hos oss garanterer vi at du vil føle deg ivareatt.

Er du en av de som har tannlege skrekk er det viktig at du så tidlig som mulig snakker med oss om dette.

Alle våre medarbeidere er norsk autorisert helsepersonell og enten du kontakter oss på tlf, gjennom våre nettsider eller møter oss, vil du bli møtt av kompetente fagpersoner med lang erfaring som kan veilede deg godt.

Dette sikrer at du kan føle deg trygg hos oss, og du vil bli møtt med forståelse, kunnskap, omsorg og tatt på alvor. Vi setter av god tid i hele prosessen, og hos oss skal du få svar på alle dine spørsmål, uansett hvor detaljert, eller generell de måtte være.

Vi vil i fellesskap med deg som pasient og med utgangspunkt i din tannlegeskrekk finne gode behandlingsformer, basert på dine ønsker og erfaringer, og dette vil danne grunnlaget for hele din tannreise fra vi henter deg på flyplassen til du er ferdig behandlet.

Vi tilbyr finansiering i form av Tannlegekonto gjennom Ressurs Bank til våre kunder. Vi har per i dag to alternativ til finansiering, faktura 30-60 dager eller delbetaling. Spør oss gjerne om finansiering når du kontakter oss.


Slik kan du betale

Kjøp30–60 dgr12 mnd24 mnd36 mnd48 mnd72 mnd
10 000 kr10 000 kr834 kr 464 kr 339 kr 280 kr230 kr
15 000 kr15 000 kr1 250 kr 695 kr 509 kr 420 kr 344 kr
20 000 kr20 000 kr1 667 kr 927 kr 678 kr 560 kr 459 kr
30 000 kr30 000 kr2 500 kr 1 390 kr 1 017 kr 839 kr 688 kr
50 000 kr50 000 kr4 167 kr 2 317 kr 1 694 kr 1 398 kr 1 147 kr
       
Omkostninger30–60 dgr12 mnd24 mnd36 mnd48 mnd72 mnd
Årsrente0 %0 %9,96 %12,96 %14,88 %17,88 %
Adm.gebyr/mnd0 kr45 kr45 kr45 kr45 kr45 kr
Etableringsgebyr10 kr497 kr497 kr497 kr497 kr497 kr

I månedsbeløpet inngår avdrag og evt. rente. Evt. administrasjonsgebyr og etableringsgebyr tilkommer etter valgt delbetalingsplan. 1For hver valgt delbetalingsplan.

*Eksempelet baseres på kjøp gjort den femtende dagen i kalendermåneden og er beregnet 01-11-2015. Eksempelet forutsetter at renter og gebyrer er uforandret under hele kredittperioden. Andre måter å utnytte kreditten, kan medføre en høyere eller lavere effektiv rente. Den effektive renten er beregnet i henhold til forskrift om kredittavtaler mv. **Beløp avrundes opp til nærmeste krone. Måneden etter valgt delbetalingsplan påløper etableringsgebyr på ordinært delbetalingsbeløp. Etableringsgebyret er inkludert i Kredittkostnad og Totalbeløp.

Det er viktig uansett formål å benytte forbrukslån og kreditt med forsiktighet. Vær ærlig med deg selv om et forbrukslån eller en kreditt utgjør fare for din økonomiske situasjon. Tenk nøye ­gjennom hvordan du skal betale tilbake og følg betalingsplanen.

For Alminnelige Vilkår: resursbank.no eller kontakt kundeservice tlf.nr. 22 56 37 33

Vår fagfolk bruker produkter av høyeste kvalitet. Budapestklinikken kan derfor tilby gode garantier sånn at du kan føle deg trygg. Samtidig er det viktig at du som pasient tar noen forholdsregler og passer på dine nye tenner. Gjør deg kjent med garantibestemmelsene før start av behandling. Les gjennom våre garantibestemmelser her.

Ved å fortsette å bruke nettsidene til Budapest Klinikken AS samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.