Implantater

Mangler du noen tenner? Har du ei tann som er forsøkt reddet med behandling, men som du nå har fått beskjed om ikke kan reddes og bør trekkes?

Dette er du ikke alene om, mange er i din situasjon. Både å mangle tenner eller å få en beskjed om at tenner må trekkes, er for mange svært vanskelig. Spesielt dersom dette affekterer smilet. Det kan også bli enda mer vanskelig når prisen for å få erstattet en tann hjemme i Norge, er fortvilende høy og for mange derfor dessverre uaktuell. Vi er glade for å kunne tilby hos oss i Budapest, både løsning og priser som kan hjelpe akkurat deg til å få tilbake smilet ditt, uten å bli ruinert.

Informasjon om behandling

 • Løsningen
 • Besøk #1
 • Besøk #2
 • Besøk #3
 • Sinus løft
 • Oppbygging av kjevebein
Løsning med implantater har allerede hjulpet millioner av mennesker hvor dem har fått tilbake tyggefunksjon, samt følelsen av å ha fått igjen de naturlige tennene. Implantater fungerer, ser ut som, og føles som dine egne tenner.
Siden vår oppstart i 2010, har vi hos oss allerede satt over 13.000 tannimplantater.
Her kan du se en pasienthistorie hos oss, hvor nye tenner er på plass igjen, via nettopp implantater: 
 
Selve implantatet er en svært liten titanskrue som vil fungere som en rot når den opereres/settes inn i kjevebenet ved hjelp av et lite inngrep som er godt planlagt på forhånd. Grunnstoffet titan kan aksepteres av kroppen nesten som om det var dens eget vev. Når implantatet er satt inn i kjevebenet ditt, vil kjevebenet sakte men sikkert vokse seg fast rundt titanskruen og gjøre den helt fast og solid og klar for å bli belastet med ei implantatkrone, etter en tid. Normalt tar denne prosessen- eller helningstiden, ca. 3-4 måneder.
Nøyaktig spesifikasjon for hvilket implantat som passer for deg, er det våre spesialister i oralkirurgi som bestemmer ut i fra et såkalt 3DCT; tredimensjonalt CT-bildet.
Din tannlege hos oss, som vil være en spesialist på området, er den du vil rådføre deg med angående hvilken type imlantatløsning som vil være den beste for deg. Det vil også alltid være en av våre norsktalende pasientkonsulenter tilstede slik at du både forstår og får svar på alle dine spørsmål.
Nedenfor kan du se eksempel for èn type implantatløsning, da her med en protese over fire implantater, som kan være aktuelt dersom det er en hel kjeve som skal erstattes.
Dersom du mangler ei eller noen få tenner, kan løsning som du ser illustrert nedenfor være aktuelt;

Ved dette besøket vil spesialisten som vil være din tannlege, undersøke tannhelsen din. Dersom noen tenner må trekkes, gjøres det ved dette besøket (forutsatt selvsagt at du ønsker å gå i gang med behandlingen). Når man trekker ei eller flere tenner, må det gå ca. 8-10 uker før du returnerer. (Dersom du allerede har mistet eller trukket tann og det har gått minimum 8 uker siden, vil dette besøket være slik vi beskrevet under besøk #2 nedenfor. Denne delen av behandlingen kan du også få utført ved en av våre klinikker i Norge)
Virkedager: normalt 5 dager.
Helningstid: normalt 2 måneder.

Ved denne turen er det selve implantat (titanskrue- eller fikstur som fagspråket kaller det) festes i kjevebenet ditt, ved et lite inngrep. Dette blir nøye planlagt av din tannlege, men også av vår oralkirurg som vil gjøre selve implantatinnsettingen.
På fikstur festes det så en såkalt helningsdistanse som stikker ut få millimeter fra tannkjøttet.
Du vil få en midlertidig tannerstatning som du skal ha i tiden frem til ditt neste og siste besøk. (Også denne delen av behandlingen kan utføres ved en av våre klinikker i Norge, snakk med oss for mer informasjon)
Virkedager: 3 dager. 
Helningstid: normalt 3 måneder.

Dette er siste besøk, som hos oss ofte blir kalt sjarmøretappen. Nå er tiden inne for å få dine permanente tenner/kroner på implantatene- og du kan skue deg selv i speilet med igjen et vakkert smil. Og sist men ikke minst vil du oppleve et funksjonelt bitt igjen, som etter noen dagers tilvenning, vil kjennes som om tennene var dine egne.
På implantatet settes det nå en ny distanse, et såkalt abutment. Det er denne delen som binder sammen implantatskrue og implantatkronen. (Dersom du har spørsmål hvorvidt denne delen kan gjøres ved en av våre klinikker i Norge, ta kontakt med oss for mer informasjon)
Virkedager: normalt 5-7 dager.
Helningstid: 12 måneder* 
(*husk alltid oppfølging med årskontroll; dette kan du gjerne gjøre ved en av våre klinikker i Norge)

(*forutsett at ditt kjeveben kan ha dette implantatet. Det kan forekomme at bentillegg vil behøves. For mer informasjon, ikke nøl med å kontakte oss i dag)

Et sinus løft er kirurgi som legger bein til overkjeven i området til jekslene og andre nærliggende tenner for å gjøre beinet høyere. Beinet legges mellom kjeven og bihulene som er på hver siden av nesen. For å gjøre plass til beinet vil sinus membranen flyttes oppover eller “løftet”.
Vår kirurg vil skjære tannkjøttvevet i nærheten av jekslene. Når beinet er synlig vil det bli laget en liten oval åpning i beinet. Membranen skiller sinusen fra kjeven. Denne membranen blir forsiktig presset opp og vekk fra kjeven din. Det vil da bli lagt inn beinmasse der sinusen var.
Mengden av beinmasse som blir brukt varierer, men ofte er bygges det på flere millimeter.

Oppbygging av kjevebein kan være aktuelt hvis du ikke har nok beinmasse for å sette inn implantat. Oppbyggingen av kjevebeinet vil øke din kostnader hos tannlegen, men dette vil bidra til at du får et mer holdbart resultat. Det vil også ha en del å si kosmetisk.
 
 

Generell informasjon

 • Bedøvelse
 • Tannlegeskrekk
 • Finansiering
 • Garantibestemmelser

All tannbehandling hos oss skal være smertefri.
Vi tilbyr i hovedsak tre typer sedasjon/bedøvelse:

 • Lokalbedøvelse med og uten premedisinering. Dette er den vanligste type bedøvelse hos oss, og andre tannleger; hvor du vil få lokalbedøvelse sprøytet inn i området rundt hvor tannbehandlingen skal gjøres. Hos oss legger vi en bedøvende krem på først, slik at stikket ikke skal kjennes.
 • Behandling i intravenøs narkose:Formålet med intravenøs narkose er at tannbehandlingen skal bli mer behagelig. Narkose er ikke nødvendig for å gjennomføre behandlingen. Narkosemiddelet gis som injeksjon og føres rett i blodet, og i tillegg får man vanligvis propofol/lystgass. Andre medikamenter kan også bli brukt. Noen ganger får pasienten også medisiner som vedkommende må ta før behandlingen, og vedkommende kan også få lystgass under behandlingen. Narkose reduserer bevisstheten og evnen til å reagere og til å ta avgjørelser. Effekten av narkose varer maksimum ut den dagen behandlingen skjer. 
 • Behandling i full narkose: Kun ved klinikken vår i Budapest kan vi tilby behandling i full narkose. Dette skal planlegges på klinikken og koordineres med vårt narkoseteam i god tid før du kommer/returnerer. Ved denne type sedasjon vil det blir gjort noen undersøkelser; blodprøver, EKG diverse samt at du narkosedagen får prate med narkoselege som vil stille deg en del spørsmål. Du skal alltid føle deg trygg i denne situasjonen og vårt norsktalende personell på klinikken har god tid og er sammen med deg hele veien. Mens du sover vil tannbehandlingen bli utført, før vi vil vekke deg. Da vil du være bedøvet og vil ikke føle noe smerte- du vil hele tiden få gode instruksjoner for hva som skjer og hva du kan forvente. Ved denne type sedasjon/bedøvelse, vil vi be om at du har med deg ledsager da det er det beste. Snakk uansett med oss om dette dersom du har spørsmål og vi svarer gjerne på alt du lurer på.

Tannlegeskrekk (nofobi)

Vi vet at hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk, og for mange er kanskje noe av det vanskeligste å ta kontakt med tannlegen.

Moderne tannbehandling betyr at all behandling skal være smertefri. Vi benytter det siste innenfor bedøvelse og smertelindring, og hos oss garanterer vi at du vil føle deg ivareatt.

Er du en av de som har tannlege skrekk er det viktig at du så tidlig som mulig snakker med oss om dette.

Alle våre medarbeidere er norsk autorisert helsepersonell og enten du kontakter oss på tlf, gjennom våre nettsider eller møter oss, vil du bli møtt av kompetente fagpersoner med lang erfaring som kan veilede deg godt.

Dette sikrer at du kan føle deg trygg hos oss, og du vil bli møtt med forståelse, kunnskap, omsorg og tatt på alvor. Vi setter av god tid i hele prosessen, og hos oss skal du få svar på alle dine spørsmål, uansett hvor detaljert, eller generell de måtte være.

Vi vil i fellesskap med deg som pasient og med utgangspunkt i din tannlegeskrekk finne gode behandlingsformer, basert på dine ønsker og erfaringer, og dette vil danne grunnlaget for hele din tannreise fra vi henter deg på flyplassen til du er ferdig behandlet.

Vi tilbyr finansiering i form av Tannlegekonto gjennom Ressurs Bank til våre kunder. Vi har per i dag to alternativ til finansiering, faktura 30-60 dager eller delbetaling. Spør oss gjerne om finansiering når du kontakter oss.


Slik kan du betale

Kjøp30–60 dgr12 mnd24 mnd36 mnd48 mnd72 mnd
10 000 kr10 000 kr834 kr 464 kr 339 kr 280 kr230 kr
15 000 kr15 000 kr1 250 kr 695 kr 509 kr 420 kr 344 kr
20 000 kr20 000 kr1 667 kr 927 kr 678 kr 560 kr 459 kr
30 000 kr30 000 kr2 500 kr 1 390 kr 1 017 kr 839 kr 688 kr
50 000 kr50 000 kr4 167 kr 2 317 kr 1 694 kr 1 398 kr 1 147 kr
       
Omkostninger30–60 dgr12 mnd24 mnd36 mnd48 mnd72 mnd
Årsrente0 %0 %9,96 %12,96 %14,88 %17,88 %
Adm.gebyr/mnd0 kr45 kr45 kr45 kr45 kr45 kr
Etableringsgebyr10 kr497 kr497 kr497 kr497 kr497 kr

I månedsbeløpet inngår avdrag og evt. rente. Evt. administrasjonsgebyr og etableringsgebyr tilkommer etter valgt delbetalingsplan. 1For hver valgt delbetalingsplan.

*Eksempelet baseres på kjøp gjort den femtende dagen i kalendermåneden og er beregnet 01-11-2015. Eksempelet forutsetter at renter og gebyrer er uforandret under hele kredittperioden. Andre måter å utnytte kreditten, kan medføre en høyere eller lavere effektiv rente. Den effektive renten er beregnet i henhold til forskrift om kredittavtaler mv. **Beløp avrundes opp til nærmeste krone. Måneden etter valgt delbetalingsplan påløper etableringsgebyr på ordinært delbetalingsbeløp. Etableringsgebyret er inkludert i Kredittkostnad og Totalbeløp.

Det er viktig uansett formål å benytte forbrukslån og kreditt med forsiktighet. Vær ærlig med deg selv om et forbrukslån eller en kreditt utgjør fare for din økonomiske situasjon. Tenk nøye ­gjennom hvordan du skal betale tilbake og følg betalingsplanen.

For Alminnelige Vilkår: resursbank.no eller kontakt kundeservice tlf.nr. 22 56 37 33

Vår fagfolk bruker produkter av høyeste kvalitet. Budapestklinikken kan derfor tilby gode garantier sånn at du kan føle deg trygg. Samtidig er det viktig at du som pasient tar noen forholdsregler og passer på dine nye tenner. Gjør deg kjent med garantibestemmelsene før start av behandling. Les gjennom våre garantibestemmelser her.

Ved å fortsette å bruke nettsidene til Budapest Klinikken AS samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.